Over Elle Book Publishing House

We all have magic inside us.

Elle Book Publishing House is een jonge, dynamische kinderboekenuitgeverij – opgericht door Joëlle Kievits. Onze missie? Het bevorderen van leesplezier bij kinderen met eigentijdse, grappige, stoere en ontroerende verhalen. Die je kind meenemen. Inspireren. Laten fantaseren.

Onze passie voor het (voor)lezen is waanzinnig. En dat vertaalt zich in een verfrissende, kwalitatieve kinderboekencollectie en ultiem leesplezier. Voor jong en oud.

Zinnenprikkelende kinderboeken

Onze kinderboekencollectie zit bomvol fantasie. Met prachtige verhalen en kleurrijke illustraties prikkelen we alle zintuigen van kinderen. Opent het poorten naar een andere, wondere wereld. Jouw eigen veilige verbeeldingswereld, vol betovering.

Droom. Geniet. Beleef. Ga je mee?

Ons team

Elk kinderboek uit onze collectie is gemaakt door een op maat samengesteld, uitgekiend team van professionals. We matchen debuterende en ervaren auteurs met een team van redacteuren, vormgevers, illustratoren, drukkers en/of binders. Naast bemiddeling, begeleiding en advies geven we ook kinderboeken uit. En dat doen we graag nét even anders. Samen. Slimmer. Eerlijker. Want samen maken is ook samen delen. Toch?

Onze werkwijze

Heb je een kinderboek geschreven en is onze samenwerking een feit? Dan zijn we transparant over de kosten en splitten we de winst. Dus geen 5% tot 10% royalty’s zoals gebruikelijk in de markt, maar 50% van de winst gaat gewoon naar jou. Zoals het hoort.

Reguliere uitgeverij
Netto boekverkoopprijs € 20
Oplage 2.000
Totale omzet € 40.000
Kosten uitgeverij* € 8.000
Kosten boekhandel* € 20.000
Winst totaal € 12.000
Opbrengst uitgeverij X 90% € 10.800
Royalty’s auteur 10% € 1.200
Opbrengst per boek € 2

Uitgeverij Elle Book Publishing House
Netto boekverkoopprijs € 20
Oplage 2.000
Totale omzet € 40.000
Kosten uitgeverij* € 8.000
Kosten boekhandel* € 20.000
Winst totaal € 12.000
Opbrengst uitgeverij Elle BPH 50% € 6.000
Royalty’s auteur 50% € 6.000
Opbrengst per boek€ 3

*Kosten uitgeverij – Denk aan drukkosten, redactiewerkzaamheden, vormgeving, marketing et cetera. Kosten boekhandel – Een boekhandel krijgt veelal gemiddeld 50% van de verkoopprijs.


Dat levert je zo’n 30% meer op. Wel zo fair, want jij hebt ten slotte het boek geschreven. Toch?

Kleine lettertjes
Bovenstaande rekenvoorbeelden zijn er om je een idee te geven. Elk boek levert – afhankelijk van de oplage, gemaakte kosten etc. – natuurlijk een ander financieel plaatje op. Feit blijft: je krijgt 50% van de winst. Hoe dan ook. En de kleine lettertjes? Die houden we zo simpel en transparant mogelijk. Klip en klaar.

Losse tarieven
Wil je je boek in eigen beheer uitgeven? Of vinden wij jouw boek nét niet helemaal bij ons passen? Geen paniek, je kunt alsnog jouw droom verwezenlijken. En wij helpen je daarbij.

Een indicatie van de tarieven voor je op een rij:


Vanafprijs
Hulp bij het maken van je concept gratis
Tekstredactie per 1.000 woorden€ 10
Illustraties € 1.200
Vormgeving binnenwerk per pagina € 1,75
Vormgeving omslag € 275
Printing on demand op aanvraag

P.S. Alle prijzen op onze website zijn exclusief BTW en behoudens typfouten en/of prijswijzigingen.

Meer weten? Neem vandaag nog contact met ons op voor meer informatie en/of een offerte op maat.

Lieve jij,

Mijn hele website is SEO proof geschreven. En dat is goed want anders las je dit nu waarschijnlijk niet. Er is een grote kans dat je op deze website zit, omdat het je droom is om een boek uit te geven. Laat ik dan maar meteen met de deur in huis vallen. Je bent niet de enige. Helaas. Bijna een miljoen andere mensen noemt zichzelf een schrijver. Een groot deel daarvan zou graag een eigen boek uitgeven.

De meeste schrijvers verdienen hun geld niet met alleen schrijven. En ik zal eerlijk zijn, als geld de reden is dat je een boek wil uitgeven? Stop ermee. Mits je de nieuwe Sonja Bakker of Carry Slee bent, is een goed inkomen halen uit het schrijven van boeken niet echt realistisch. Waarom zou je dan wel een boek schrijven?

Naar mijn mening zijn we een beetje vergeten waar we voor leven. Wat vinden we belangrijk en waar worden we echt blij van? Het voldoen aan alle eisen die we onszelf opleggen, neemt een groot gedeelte van ons over. Wat als je nou eens rustig zou gaan zitten en bewust wordt van de dingen om je heen? Als je je leven even op pauze zet en echt luistert naar wat je hart zegt? Zie je jezelf dan nog steeds schrijven en een boek uitgeven?

Als kind droomde ik groots. Ik visualiseerde als klein meisje al hoe mijn leven zou zijn. Ik zou dingen gaan maken, creëren. Werelden bedenken waar fantasie werkelijkheid werd. Helaas werd er altijd tegen mij gezegd: ‘droom lekker verder’…
Ik verloor mijn dromen en verloor daardoor mezelf.

Nu, jaren later, weet ik dat dromen mag. Juist in deze prestatie- en op geldgerichte maatschappij is het belangrijk om je passie te vinden. Droom groot. Luister naar en schrijf vanuit je hart. Schrijf vanuit passie. De magie zit in je. Het enige wat jij hoeft te doen, is het te vinden. Geloof in jezelf en doe wat je écht wil doen.

En als je dat hebt gedaan?

Deel je droom alsjeblieft met ons.
Wij dromen ook.

Liefs,

Joëlle

Durf te dromen

In je hoofd is niets onmogelijk. Kan (je) alles. Hoe gaaf is dat? En zolang jíj er maar in gelooft, geldt dat ook voor het echte leven. Dus. We zien je kinderboek proposal graag verschijnen.